E-mail: [e-pošta zaštićena]

Tel: + 86 15116180113

sve kategorije

Vijesti iz kluba

Početna> Vijesti iz kluba

Vijesti iz kluba

E-mail: [e-pošta zaštićena]

Tel: + 86 15116180113

Dodaj: 3. kat, inkubacijska zgrada, br. 2, Longping High-tech Park, br. 98 Xiongtian Road, okrug Furong, grad Changsha, provincija Hunan

Sok od papaje u prahu, učinci, upute i upotreba

Vrijeme: 2023-04-25 Učitavanja: 38

antioksidativna svojstva

Poznato je da fitokemikalije prisutne u prahu soka Carica papaje imaju antioksidativna svojstva. Ti se antioksidansi mogu koristiti za zaštitu tijela od oštećenja stanica. Ovi antioksidansi inhibiraju stvaranje slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali uključuju singletni kisik, hidroksilne radikale i superoksidne radikale. Nakupljanje slobodnih radikala u tijelu može dovesti do bolesti i starenja kože. Osim toga, oksidativni stres ima značajnu ulogu u cijeljenju rana.


Antioksidativna svojstva soka papaje u prahu dokazana su u testovima bez stanica i u tkivima. U testu bez stanica, vodeni ekstrakt sjemenki Carica papaje smanjio je NO radikal za 69.4%. To je bilo popraćeno smanjenjem influksa kalcijevih iona u citoplazmu.


Kalij

Uzimanje soka papaje u prahu može biti korisno za smanjenje visokog krvnog tlaka. Papaja sadrži kalij koji je neophodan za zdrav krvni tlak. Također sadrži vlakna koja pomažu u kontroli visokog krvnog tlaka.


Papaja je također poznata po svojim protuupalnim svojstvima. Također pomaže u liječenju probavnih poremećaja, poput čira i divertikulitisa.


Također je poznato da ima antimikrobna svojstva. Enzim papain u papaji pomaže u razgradnji masti i proteina, što potiče probavu.


Također sadrži niz vitamina i minerala, uključujući kalij, vitamin A, vitamin C i kalcij. Također sadrži antioksidanse koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa. Ovi antioksidansi pomažu u smanjenju oksidativnog stresa, što može smanjiti rizik od srčanih bolesti.


Vitamin C

Dodavanje vitamina C iz soka papaje u prahu vašoj prehrani može pomoći u održavanju zdravlja vašeg srca. Vitamin C pomaže u zaštiti tijela od oksidacije kolesterola i drugih lipida i može pospješiti zdrav rad srca.


Sok od papaje u prahu također može pomoći u smanjenju upalnih markera. Studije su pokazale da je upala preteča mnogih ozbiljnih bolesti i da smanjenje upale može usporiti napredovanje kroničnih stanja.


Jedno je istraživanje pokazalo da sok od papaje u prahu povećava razinu protuupalnog enzima IL-10. Ekstrakt je također povećao razinu antioksidativnih enzima. Također je smanjio razinu peroksidacije lipida i proizvodnju ROS-a.


Sok od papaje je bogat antioksidansima i može zaštititi kožu od oksidativnog oštećenja. Također sadrži beta-karoten, koji se povezuje sa smanjenim rizikom od raka. Također može pomoći u smanjenju astme i makularne degeneracije povezane sa starenjem.


fitokemikalije

Fitokemikalije soka papaje u prahu vrlo su korisne u jačanju imunološkog sustava i liječenju probavnih problema. Prijavljeno je da fitokemikalije u soku papaje u prahu mogu smanjiti peroksidaciju lipida, oksidaciju lipida i oštećenje DNA. Imaju i antikancerogena svojstva. Ove fitokemikalije mogu potisnuti ekspresiju COX-2. Također mogu imati diuretička i protuupalna svojstva.


Fitokemikalije soka papaje u prahu također su korisne u liječenju raznih helmintijaza. Korisni su u smanjenju kroničnih respiratornih bolesti, poput astme. Također se mogu koristiti u liječenju virusnih groznica. Oni također mogu smanjiti anemiju uzrokovanu malarijom. Također mogu djelovati kao prirodni omekšivači mesa.


Ajurvedske upotrebe

Među mnogim voćem i povrćem koje prepuni Zemlju, papaja ima najbolje od oba svijeta. Ima najveći sadržaj vitamina C koji je važan i za zdravlje i za regulaciju tjelesne težine. Također je prepun dobrih stvari poput antioksidansa, vlakana i kalija, a svi su oni korisni za zdravo srce.


Papaja se također može koristiti u borbi protiv elefantoidnih izraslina, velikog, natečenog dijela tijela koji pogađa milijune muškaraca i žena. Dokazano je da pomaže tijelu da se samo izliječi izazivanjem niza brojnih zdravstvenih dobrobiti. Također se koristi za živčane bolove i infekcije crijevnim parazitima.


Narodna medicina

Različite studije su pokazale učinkovitost soka papaje u prahu kao proizvoda koji promiče zdravlje. Osim što osigurava antioksidanse, papaja može imati protuupalne učinke. Sadrži beta-karoten, koji može pomoći u smanjenju rizika od astme. Osim toga, sok može sniziti razinu glukoze u krvi kod osoba s dijabetesom.


Biljka papaja se stoljećima uzgaja u mnogim tropskim područjima, uključujući južni Meksiko i Srednju Ameriku. Danas se papaja također uzgaja u mnogim dijelovima svijeta, uključujući Sjedinjene Države, Australiju i Nigeriju. Tradicionalno, papaja se koristila kao glavna hrana u mnogim autohtonim populacijama.


Plod sadrži enzim papain koji pomaže u razgradnji proteina i masti. Također se pokazalo da smanjuje upalu kod ljudi s kroničnim bolestima. Papaja također može imati učinak snižavanja glukoze u krvi. Također se pokazalo da smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka. Osim toga, sadržaj vlakana u voću može poboljšati zdravlje srca.

Vruće kategorije