E-mail: [e-pošta zaštićena]

Tel: + 86 15116180113

sve kategorije

Vijesti iz kluba

Početna> Vijesti iz kluba

Vijesti iz kluba

E-mail: [e-pošta zaštićena]

Tel: + 86 15116180113

Dodaj: 3. kat, inkubacijska zgrada, br. 2, Longping High-tech Park, br. 98 Xiongtian Road, okrug Furong, grad Changsha, provincija Hunan

Djelotvornost i učinak praha od voća i povrća

Vrijeme: 2023-04-25 Učitavanja: 54

Što su praškovi od voća i povrća?

Voće i povrće u prahu dodaci su koji se mogu koristiti za povećanje unosa stvarnog voća i povrća. Sastoje se od raznih sastojaka, uključujući vitamine, minerale, antioksidanse i druge hranjive tvari.


Postoje neke rasprave o tome jesu li prahovi od voća i povrća učinkoviti u pomaganju ljudima da konzumiraju više voća i povrća. Neka su istraživanja pokazala da su učinkovitiji od placeba u povećanju unosa voća i povrća. Drugi nisu pronašli razliku između praha voća i povrća i placeba u pogledu učinkovitosti. Najveća studija do danas otkrila je da su obje grupe poboljšale unos voća i povrća, ali je poboljšanje bilo veće među onima koji su primali dodatke nego među onima koji su primali placebo.


Vrste praha od voća i povrća

Koji je najbolji način da povećate dnevnu dozu voća i povrća? Jedna je mogućnost pojesti cijelo voće ili povrće, ali to može biti teško uklopiti u vašu dnevnu rutinu. Ako tražite lakšu opciju, možete probati prah od voća ili povrća.


Najčešće vrste praha od voća i povrća

• Sokovi

Sok u prahu se pravi od sušenog voća i povrća koje je samljeveno u fini prah. Praktični su jer se mogu dodati u vodu ili druga pića kako bi povećali unos voća i povrća. Međutim, sokovi ne sadrže toliko hranjivih tvari kao cjelovita hrana, pa nisu idealni za svakoga.


• Smoothies

Smoothieji su još jedan popularan način da dobijete dnevnu dozu voća i povrća. Smoothiji se rade miješanjem svježeg ili smrznutog voća i povrća s mlijekom, jogurtom ili drugom tekućinom. Dobivena smjesa je glatka, ali sadrži i komadiće voća i povrća, što nekima nije ukusno. Ako želite glatki napitak koji sadrži više hranjivih tvari osim soka, možete probati ovaj smoothie.


Djelotvornost i djelovanje praha voća i povrća

Prašak od voća i povrća popularan je dodatak prehrani s visokim sadržajem antioksidansa i drugih hranjivih tvari. Neki od najpopularnijih pudera napravljeni su od borovnica, jagoda, špinata, kelja, zelene salate, mrkve, jabuke i naranče. Iako se učinkovitost i učinci ovih prašaka još uvijek proučavaju, postoje dokazi koji upućuju na to da bi mogli imati koristi za cjelokupno zdravlje.


Zaključak

Sve je veći trend ljudi koji traže učinkovite i učinkom bogate dodatke prehrani. Voće i povrće u prahu su jedna takva opcija, jer nude prednosti konzumiranja cijelog voća i povrća u praktičnom obliku praha. Neki prah od voća i povrća također sadrže dodatne hranjive tvari, poput antioksidansa ili minerala, koji mogu povećati njihovu učinkovitost. Ako tražite učinkovit način da povećate unos voća i povrća, razmislite o uključivanju dodatka prahu voća ili povrća u svoju prehranu.


Vruće kategorije